Saariselkä tarjoaa tunnelmaa ja lunta kaamoksen aikaan - Kuutamolatu haltuun tähtitaivaan alla

Mitä?

Kaamosaikana Saariselkä on kuin suoraan sadusta. Luminen kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus on todellakin läsnä. Pimeyden laskeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo, ja tähtitaivasta voi ihailla suoraan mökkien pihalta. Kuitenkin jos haluaa kokea tähtitaivaan täydellisen lumon, ja saada samalla kosketuksen luontoon, on hyvä lähteä hiihtämään pimeyden laskeuduttua Lapin erämaan sydämeen. 

Sukset on hyvä laittaa jalkaa kylän tuntumassa latujen lähtöpaikalta ja suunnata kohti Laanilaa. Valaistua latua on mukava hiihtää, mutta vastaantulijoita on joitakin ja tähtiä ei näe voimakkaammin valaistulta ladulta. Muutaman kilometrin päästä vasemmalle kääntyy huomattavasti pienemmillä ja harvemmilla valoilla varustettu latu, Kuutamolatu. Käännös sinne ja matka kuutamoladun mystiseen maailmaan voi alkaa. Ladulle on tunnusomaista loivat hiihdettävät nousut, maltillinen valaistus ja hyvä tunnelma. Usean kilometrin mittaisella ladulla huiputetaan muutama mäki, joiden laelta on mukavia maisemia ja mäkien huipuilta on mukava lasketella ihmetellen tähtiä. Reilun kuuden kilometrin matkalla on yksi nuotiopaikka, jossa voi pitää tauon nuotiotulista nauttien. Tunnelmallinen kuutamolatu päättyy Laanilaan, josta on muutaman kilometrin hiihto takaisin Saariselän kylälle. 

 

 Miksi?

– Todella kaunis ja tunnelmallinen latu

– luonto on vahvasti läsnä

– mahdollisuus bongata revontulia

Ladut ovat Saariselällä hiihtokunnossa yleensä jo hyvissä ajoin marraskuun alussa
Sininen hetki Saariselällä on näkemisen arvoinen

Mitä muuta tehdä Saariselällä?

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle ja talvinen ihmemaa

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle on sukellus talviseen ihmemaahan https://www.youtube.com/watch?v=Mcw85YdVyzM Lumikenkäily Saariselälällä on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvisista maisemista ja tykkylumipuista. Jos mieli tekee hieman kylänraittia kauemmas, mutta todellinen erämaa ei houkuttele, on kylän naapurissa sijaitseva Iisakkipää mitä parhain retkikohde.   … Read More

Featured Post

Kaamos Saariselällä – tunnelmallinen hiihtolenkki Kuutamoladulla

Saariselkä tarjoaa tunnelmaa ja lunta kaamoksen aikaan – Kuutamolatu haltuun tähtitaivaan alla Mitä? Kaamosaikana Saariselkä on kuin suoraan sadusta. Luminen kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus on todellakin läsnä. Pimeyden laskeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo, ja tähtitaivasta voi ihailla suoraan … Read More

Featured Post

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – Kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa Hulppeat tunturimaisemat, monipuoliset ajomahdollisuudet ja luonnonnähtävyydet reittien varrella ovat nostaneet Saariselän yhdeksi parhaista paikoista Suomessa nauttia maastopyöräilystä. Ajettavaa reittiä on satoja kilometrejä ja renkaan alla on välillä … Read More

Featured Post
Päiväretki Saariselältä - Lemmenjoki lumoaa maisemillaan

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella​

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella Saariselän ympäristö ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, mutta 100km säteellä Saariselältä on muitakin uskomattomia luontokohteita. Saariselän käydessä tutuksi on siis hyvä lähteä valloittamaan lähialueen erämaa-alueita ja kansallispuistoja. Listasimme … Read More

Featured Post