Hiihtoa, revontulia ja lumikenkäilyä

Kaamosaikana Saariselän alue on kuin suoraan sadusta. Luminen ja kauniisti valaistu kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus ja rauha ovat todella läsnä. Pimeyden laskeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo, ja tähtitaivasta voi ihailla suoraan mökkien pihalta. Pääosin ensilumi sataa pohjoiseen Lappiin jo hyvissä ajoin marraskuun alussa tai jopa lokakuun puolella, joka takaa sen, että talviaktiviteettia riittää moneen makuun. 

Meille henkilökohtaisesti marraskuu Lapissa on aina ollut aikaa levähtää ja nauttia rauhallisen kiireettömästä ilmapiiristä. Kaupassa saa rauhassa ostaa ruokaa, ensilumen ladulla ei ole ruuhkaa, revontulia voi ihastella ja todellinen sydäntalvi tekee tuloaa. Monia mietityttää onko pimeässä Lapissa tekemistä? Tässä meidän ehdotukset Saariselälle marras-joulukuun aikaan: 

  • Hiihto ensilumenladulla. Jos pakkaset saapuu ajoissa, lumitykkien ansiosta latu Saariselän kylältä Laanilaan on nopeasti hiihtokunnossa
  • Revontulivaellus Kiilopäälle tai Iisakkipään päälle. Marraskuun pimeydessä revontulet ovat suhteellisen yleisiä, joten niitä on mukava lähteä jahtaamaan lähituntureille eväiden kera.  
  • Hiihto tai lumikenkäily kuunvalossa ensilumista nauttien. Yleensä joulukuussa olosuhteet talvisille seikkailuille ovat hyvät ja lampun kanssa hiihto erämaan naapurissa mystistä puuhaa. 

Varaa majoitus

Saariselkä

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×