Lapin 8 vuodenaikaa

Lapin kahdeksan vuodenaikaa

Jokainen vuodenaika sykähdyttää ja kutsuu viihtymään

Tunnelmaa vuoden ympäri

Rakastatko alkutalven rauhaa, syksyisiä ruskan värejä vai haluatko nauttia keväällä heräävästä luonnosta? Vai onko sittenkin hillasuot, revontulet tai sydäntalvi sinun juttusi? Lappi on kaunis 365 päivää vuodessa. Keräsimme alle sesongit sekä niiden erityispiirteet sekä aktiviteetit. Luonnon kauneus ja väriloisto on taattu, olitpa liikenteessä mihin tahansa aikaan vuodesta.

Lumeton aika

Rauhallisempi aika

kesäkuu

Yöttömän yön alkutahdit

Lumien sulattua Lapin valtaa valo ja aurinko, joka ei suostu laskemaan ennen alkusyksyä. Kesäkuun alussa lyödään yöttömän yön alkutahdit, mikä onkin oivaa aikaa nauttia rauhallisesta Lapista kesäaktiviteettien parissa.

Osittain vilkas sesonki

heinä-elokuu

Sadonkorjuun aika

Oranssinkirjavat hillasuot, tunnelmalliset auringonlaskut sekä mukavan lämmin sää ovat loppukesästä Lapin luksusta. Kesäsesonki on yleensä kovimmillaan ja vaeltajia, marjastajia ja ulkoilijoita on tuntureilla sankoin joukoin.

Vilkas sesonki

elo-syyskuu

Ruskan taika

Ruska on koettava kerran elämässä, niin mykistävää aikaa se Lapissa on. Keltaiseksi, punaiseksi ja oranssiksi värjäytyvä erämaamaisema on Lapin ehdottomasti hienoin värinäytelmä, jota moni tulee ihastelemaan vuosi toisensa jälkeen.

Lumipeitteen aika

Rauhallisempi aika

loka-marraskuu

Ensilumi

Pysyvä lumipeite sataa Lappiin todella yleisesti aikaisessa vaiheessa verrattuna muuhun Suomeen, monesti jopa lokakuun puolella. Ensilumilla kelpaa nauttia auringon pilkahduksista sekä mukavan leudosta säästä pakkasten ollessa yleensä vielä maltillisia.

Osittain vilkas sesonki

joulukuu

Kaamoksen kauneus

Revontulet ja kaamoksen arktiset värit tuovat särmää muuten pimeän tunnelmalliseen joulukuun aikaan. Hienosti valaistut tunturikylät, hyvässä kunnossa olevat ladut ja talvireitit tarjoavat paljon aktiviteettia, minkä vuoksi joulukuu onkin hyvin suosittua aikaa Lapissa.

Rauhallisempi aika

tammi-helmikuu

Sydäntalvi

Sydäntalvella Lapissa pakkaset ovat monesti kirpeitä, mutta se tietää vastapainoksi aina selkeitä päiviä ja uskomattoman kauniita maisemia. Valkoiset tykkylumipuut tuovat maisemaan satumaisia piirteitä ja sydäntalven aika Lapissa onkin talvea aidoimmillaan.

Vilkas sesonki

maalis-huhtikuu

Keväthanget

Aurinko paistaa keväthangilla lähes päivittäin ja säät ovat mukavan lämpimiä. Ei ole sattumaa, että kevät aika onkin Lapissa todella vilkasta. Tekemistä on moneen makuun ja kylät ovat täynnä elämää. Joskus saattaa olla jopa ruuhkaa, mutta varmasti silti erittäim antoisaa.

Rauhallisempi aika

toukokuu

Luonnon herääminen

Vapun jälkeen luonto alkaa herätä talviunilta ja lumen sulaaminen vauhdittuu. Monesti hiihtokelejä riittää pitkälle toukokuuhun, vaikka aurinko lämmittääkin tässä vaiheessa lähes kesäisesti. Moni paikallinen on vahvasti sitä mieltä, että lumien lähtö on Lapissa hienointa aikaa purojen solistessa ja luonnon herätessä horroksesta.

Varaa majoitus

Ylläs

"Seitsemän jylhää tunturia ja outdoorihmisen sekä ulkoilijan paratiisi"

Saariselkä

"Perinteikäs tunturikeskus Urho Kekkosen kansallispuiston syleilyssä."

×