Lapin 8 vuodenaikaa

Lapin kahdeksan vuodenaikaa

Jokainen vuodenaika sykähdyttää ja kutsuu viihtymään

Lappi häikäisee ympäri vuoden

Rakastatko rauhaa, ruskan värejä tai haluatko nauttia keväällä heräävästä luonnosta? Vai onko sittenkin hillasuot, revontulet tai sydän talvi sinun juttusi? Lappi on kaunis 365 päivää vuodessa. Keräsimme alle sesongit, jotta näet koska on sinulle paras aika suunnata kohti Lappia. Luonnon kauneus ja väriloisto on taattu, olitpa liikenteessä koska tahansa.

Lumeton aika

edullinen

toukokuu

Luonnon herääminen

Vapun jälkeen luonto alkaa herätä talviunilta ja lumen sulaaminen vauhdittuu. Monesti hiihtokelejä riittää pitkälle toukokuuhun auringon lämmittäessä todella voimakkaasti. Moni paikallinen on vahvasti sitä mieltä, että lumien lähtö on Lapissa hienointa aikaa purojen solistessa ja luonnon herätessä horroksesta.

Edullinen

kesäkuu

Yöttömän yön alkutahdit

Lumien sulattua Lapin valtaa valo ja aurinko, joka ei suostu laskemaan. Kesäkuun alussa yöttömän yön alkutahdit soivat, joka on oiva aika nauttia rauhallisesta Lapista kesäaktiviteettien parissa.

Suhteellisen edullinen

heinä-elokuu

Sadonkorjuun aika

Oranssina välkkyvät hillasuot, tunnelmalliset auringonlaskut sekä mukava sää ovat loppukesänä Lapin luksusta. Kesäsesonki on yleensä kovimmillaan ja vaeltajia on tuntureilla sankoin joukoin marjastajien lisäksi.

Vilkas sesonki

elo-syyskuu

Ruskan taika

Ruska on koettava kerran elämässä. Keltaiseksi, punaiseksi ja oranssiksi värjäytyvä erämaamaisema on Lapin ehdottomasta hienoin värinäytelmä, jota moni tulee ihastelemaan syyskuussa.

Lumipeitteen aika

Suhteellisen edullinen

loka-marraskuu

Ensilumi

Lumi sataa monesti Lappiin todella aikaisessa vaiheessa jopa lokakuun puolella. Ensilumilla kelpaa nauttia auringon pilkahduksista ja mukavasta säästä pakkasten ollessa vielä maltillisia.

Osittain vilkas sesonki

joulukuu

Kaamoksen kauneus

Revontulet ja kaamoksen arktiset värit tuovat särmää muuten pimeän tunnelmalliseen joulukuun aikaan. Hienosti valaistut tunturikylät, hyvässä kunnossa olevat ladut ja talvireitit tarjoaa paljon tehtävää, jonka vuoksi joulukuu onkin hyvin suosittua viettää Lapissa.

Edullinen

tammi-helmikuu

Sydäntalvi

Sydäntalvella Lapissa pakkaset ovat monesti kirpeitä, mutta se tietää aina selkeitä päiviä ja uskomattoman kauniita maisemia. Tykkylumipuut tuovat maisemaan satumasia piirteitä ja sydäntalven aika Lapissa onkin talvea aidoimmillaan.

Vilkas sesonki

maalis-huhtikuu

Keväthanget

Aurinkoa keväthangilla ja mukavan lämpimät säät. Ei ole sattumaa, että kevät aika on Lapissa todella vilkasta. Kaikki tekeminen on mahdollista ja kylät ovat täynnä elämää. Kalleinta aikaa Lapissa, mutta varmasti kaiken arvoista.

Aika kokea Lapin taika

Varaa majoitus Ylläkseltä tai Saariselältä
Katso kohdevinkkejä Lapin erämaa kohteista