Mitä tehdä lasten kanssa Saariselällä - TOP 3 aktiviteetit

Saariselkä alueineen on Suomen retkeilyssä ikoninen paikka tuntureiden syleilyssä. Monesta keskuksesta poiketen Saariselkä on loistava kohde myös lasten kanssa matkustaville. Tekemistä riittää ja kompakti kylä ja lyhyet etäisyydet itse kohteessa takaa sen, että autossa ei ole tarvetta istua. Keräsimme omat suosikkimme lasten kanssa tehtävistä aktiviteeteista, jotka toimii aina.

Porojen bongaus lähiluonnossa

Lappi ja porot on yhdistelmä, joka saa hymyn huulille. Ja se on ehdottomasti lasten yksi suosikeista. Saariselän kylän lähettyviltä löytää lähes varmasti ruokailemassa tai lepäämässä olevia poroja, joten bongausreissu on loistava tapa saada pienille ihmisille aktiviteettia. Hyviä paikkoja porojen bongaukseen sulan maan aikana kylän raitin lisäksi on tunturin avoimet vaikkapa Kuusipään, Kaunispään tai Iisakkipään alueella. Myös mökkien pihapiireihin porot eksyvät harva se päivä. Joten silmät auki ja porojen bongaukseen. 

Revontulijahtiin Kaunispään huipulle

Syksyn hämärtyessä revontulet saapuvat Lappiin pitämään taivaan värinäytelmää. Pimeys laskeutuu loppusyksystä jo hyvin aikaisessa vaiheessa tunturikylään, joten revontulijahti on helppo toteuttaa ennen nukkumaanmenoaikaa. Hyvät ulkoiluvaatteet vain päälle ja ulkoilemaan. Revontulien jahtaamisessa tärkeää on löytää paikka, jossa valot eivät häiritse pohjoisen taivaan ihastelua. Niimpä esimerkiksi Iisakkipäänrinteen Auroratupa taikka Kaunispään rinteen näköalapaikka ovat hyviä paikkoja revontulijahdin toteuttamiseen. Ja jotta jahti jää varmasti pienten mieleen, lämmin variksenmarjamehu ja lakkapulla varmasti kruunaavat illan.

Eväsretki Iisakkipäälle

Saariselän alue on mukava paikka perheille, sillä hellpoja ja kylältä lähteviä reittejä on useita. Yksi hienoimmista on vaellu Iisakkipäälle. Reitti on suhteellisen helppo kulkea, mutta ylämäkeä. Matkalla on hyviä pysähdyspaikkoja ja lyhennysmahdollisuuksia, jos matka huipulle on liian haastava. Matkaa huipulle on 2,5km, joten matka on hyvin maltillinen isommille lapsille. Huipulla on mukava pitää evästauko tai vastaavasti toinen hyvä paikka on Pääsiäiskurun vieressä, jolloin näkymän “Lapin kanjoniin” on varmasti mieluinen. 

Näiden lisäksi Saariselältä löytyy monenlaista lapsiperheille. On kylpylää, pyörävuokrausta, lapsiystävällisiä ravintoloita, latukahviloita, talvella pulkkamäkeä, huskeja ja vaikka mitä. Jos olet miettinyt viihtyykö lapset Lapissa, niin vastaus on: varmasti 🙂

 

Varaa majoitus

Saariselkä

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×