Kaunispään huipulle helposti, Kiilopää vaatii hieman patikointia

Saariselkä on tunnettu avoimista tuntureistaan ja hulppeista maisemistaan. Mutta missä on parhaat paikat maisemien ihasteluun? Kaksi paikkaa ovat ne, jotka kannattaa ottaa haltuun ensimmäiseksi: Kaunispään huipun näkötorni ja Kiilopään huipun näköalapenkki. 

 

Kaunispään Huippu

Kaunispään huipulle on helppo mennä, sillä sinne pääsee asfaltoitua tietä pitkin autolla ihan huipulle asti. Maisemien ihastelua varten rakennettu näköalatorni on aivan parkkipaikan vieressä, joten kamera autosta vain mukaan ja muutama askel tornille. Tornista avautuu maisema jokaiseen ilman suuntaan, mutta pohjoisessa mutkitteleva Jäämerentie tuntureiden lomassa on ehdottomasti näkymistä mieleenpainuvin. Tornin vieressä on kahvila ja ravintola, joten kohde on paitsi helppo, niin myös maistuva jokaiselle kävijälle. 

 

Kiilopään huippu

Yksi klassisimmista tuntureista ja vaelluskohteista, Kiilopää, tarjoaa toisen uskomattoman mäköalapaikan. Suomen Ladun pihapiiristä lähtee 2km vaelluspolku Kiilopää tunturin huipulle, josta avautuu henkeäsalpaava maisema Urho Kekkosen kansallispuistoon ja alueen suurtunturielle, kuten Sokostille. Ylös on helppo kävellä, sillä polku on soraistettu ja hyvin merkattu. Nousun päällä odottava maisema on varmasti vaivan arvoinen. 

 

Jokainen huippu palkitsee

Muille Saariselän alueen tuntureille pätee sanonta: Huipulla maisema palkitsee. Kipusitpa mihinkä tahansa tunturin laelle maisema huipulta on hieno. Varmoja näköalapaikkoja aivan Saariselän kylän lähtettyvillä ovat Vahtamapää, Iisakkipää, Urupää ja Kuusipää. Ja mikäli pidempi patikointi ei haittaa Kulmakuru Hammastunturin erämaassa on varmasti yksi alueen pysäyttävimpiä maisemia.

Varaa majoitus

Saariselkä

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×