Mitä me teemme, kun saavumme Saariselällä? Listasimme suosikkimme

Saariselkä on ikoninen ja perinteinen tunturikylä, jossa tekemistä, näkemistä ja kokemista riittää. Kylällä on paljon asioita, jotka oppii ajanmyötä ruoasta elämyksiin. Raotamme hieman verhoa ja kerromme mitkä jutut kannattaa ottaa haltuun heti


Kuukkelin lakkamunkki ja pororieska

Aloitetaan ruoasta 😉 Saariselällä on kauppa, joka näyttää nopeasti katsottuna perinteiseltä K-kaupalta. Kuitenkin valikoima on poikkeuksellinen. Kun kävelet hyllyjen väissä pysähdy leivonnaisten ja leipien kohdalla. Ota paperipussi ja sujauta sinne Kuukkelin lakkamunkkeja. Ovat maineensa veroisia. Ota myös toinen pussi ja sujauta sinne pororieskaa. Et tule pettymään.


Autolla Kaunispään huipulle

Harvan tunturin huipulle voi hurauttaa autolla ja vielä vuoden jokaisena päivänä. Tämä aktiviteetti on helppo ja nopea. Ja maisemat ovat aina palkitsevat. Huipulla on myös ravintolahuippu, jossa voit siemailla vaikkapa variksenmarjamehut maisemia ihaillessa. 


Saunaan Kiilopäälle

Saariselän alueella, naapuritunturin juuressa sijaitsee todennäköisesti Suomen yksi kansainvälisimmistä ja hienoimmista saunoista. Suomen Ladun ylläpitämä Kiilopään saunamaailma on vertaansa vailla. Paikan kruununjalokivi on savusauna, jonne mahtuu löylyihin isompikin porukka. Lisäksi tunturipuroon tehty avanto ja perinteinen sähkösauna kruunaa kokonaisuuden. 


Revontulia mökin pihalta

Saariselän alue on Suomessa poikkeuksellisen hyvää aluetta revontulien bongaukseen. Sesongin alkaessa loppusyksystä kannattaa suunnata katse pohjoiselle taivaalle aina iltaisin ja sammuttaa turhat ulkovalot. Näin mitä todennäköisemmin näet revontulia. 


Laanilan Savottakahvila

Laanilassa aivan ladun sekä tien vieressä sijiatsee vanha sympaattinen hirsirakennus, joka on aikoinaan toiminut puusavotoiden tukikohtana. Nykyään tunnelmallinen rakennus kätkee sisäänsä kahvilan, jossa on aina ilo pysähtyä: Lapin herkkuja ja laadukasta kahvia. Koskaan ei ole niin kiire, ettei yksi munkki ja kahvi maistuisi. Sijainti aivan 4-tien vieressä on loistava, joten pääset vaikka autolla oven eteen. Tai suksilla ladulta 😉


Kulmakuruun erämaan rauhaan

Saariselkä itsessään on rauhaisa ja levollinen paikka, mutta mikäli kaipaa oikeaa erämaata kannattaa suunnata Hammastunturin erämaahan. Tolosjoen tuolla puolen erämaanreunalla sijaitsee Kulmakuru, joka nimensä mukaisesti on majesteettinen L-mallinen syvä kuru, josta on henkeäsalpaava maisema kohti pohjoista. Paikka on rauhallinen, sillä latu sinne ajeaan vasta lopputalvesta ja kesällä pitää kastaa kengät Tolosjoen yli kahlatessa.


Varaa majoitus

Saariselkä

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×