Saariselän ympäristö ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, mutta 100km säteellä Saariselältä on muitakin uskomattomia luontokohteita. Saariselän käydessä tutuksi on siis hyvä lähteä valloittamaan lähialueen erämaa-alueita ja kansallispuistoja. Listasimme kolme majesteettisen hienoa paikkaa, jotka ovat ehdottomasti käytävä.

1. Pyhä-Nattanen

360 asteen näkymä 500 metriä korkean tunturin laelta on yksi Suomen kauneimmista ja huipulla oleva sympaattinen autiotupa takaa, että saat keittää kahvit hienoissa puitteissa. Vaellus huipulle on lyhyt (n. 2km), mutta suhteellisen haasteellinen ja ylämäkivoittoinen, joka 45 minuutin ajomatkan jälkeen tekee varmasti hyvää. 

Karttalinkki parkkipaikalle

Katso video

2. Lemmenjoen kansallispuisto

Hiljaisuus, majesteettinen jokilaakso ja aito erämaa kuvaavat Lemmenjoen kansallispuistoa parhaiten. 1,5 tunnin ajomatka Saariselältä puhelinverkkojen rajamaille kannattaa varmasti, sillä luonto tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävää. Esimerkiksi melontaretki jokea pitkin kultamaille tai vaellus läheiselle tunturille Joenkieliselle ihastelemaan kansallismaisemia ovat toimivia aktiviteettejä päivävierailulle. 

Karttalinkki parkkipaikalle

Päiväretki Saariselältä - Lemmenjoki lumoaa maisemillaan

3. Sovintovaara

Ivalon pohjoispuolella kohoava Sovintovaara on tuntemattomampi paikka ja vain harva on vieraillut sen huipulla lähivuosina. Inarijärvelle avautuva maisema saarineen on kaunis ja lumoava, joka varmasti palkitsee muutaman kilometrin huipulle kapuamisen jälkeen. 

Karttalinkki huipulle

×