Katso video

Lumikenkäily Saariselälällä on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvisista maisemista ja tykkylumipuista. Jos mieli tekee hieman kylänraittia kauemmas, mutta todellinen erämaa ei houkuttele, on kylän naapurissa sijaitseva Iisakkipää mitä parhain retkikohde. Sen läheisyys ja yleisesti hyvin tampattu luontopolku sopii hyvin lapsiperheille ja lyhyemmistä vaelluksista nauttiville. 

Matkaan kannattaa lähteä latujen lähtöpisteeltä Saariselän ytimestä, josta otetaan suunnaksi alhaalla oleva ojanotko. Polku ohittaa sympaattisen mökin, jonka vieresä polku jatkuu yli sillan ja vihreitä paaluja seuraten kohti ylämäkeä ja huippua. Matkalla huipulle on mahdollista poiketa Auroran päivätuvassa ihailemassa kurumaisemaa. Auroratuvalle matkaa on vain kilometri, joten paikka on mitä parhain perheille tai muille lyhyttä reittiä kaipaaville. Auroratuvan terassilta on hieno näkymä tunturiin ja makkaranpaisto onnistuu hienosti nuotiopaikalla. Polun alkuosa tuvalle asti on esteetön, joten sinne voi rullailla vaikkapa rattailla.

 Auroratuvalta polku jatkuu hieman vaativampana ja kulkee metsässä muutaman kilometrin. Tunturinreunussa menevä polku on hyvin suojaisa ja tunturituuli ei juuri häiritse etenemistä. Vasta noin 500m ennen huippua puuttomalla alueella saattaa tuuli tuivertaa jonkin verran. Mutta ajoittain tuivertavan tuulen ei kannata antaa häiritä, sillä puunrajan yläpuolelta avautuva maisema kohti Urho Kekkosen kansallispuistoa on kaunis ja mieleenpainuva. Koko reissu talvisen metsän läpi avotunturille on noin kuusi (6km) kilometriä pitkä ja näyttää monipuolisesti Lapin luonto kurusta, metsään ja avonaiseen paljakkaan. 

Takaisin voi tulla samaa reittiä tai tehdä ympyrälenkin pääsiäiskurun kautta. 

 

Miksi?

– Pysähdys näyttävällä Auroratuvalla

– Palkitseva nousu ylös Iisakkipäälle

– Huikeat maisemat kohti Kiilopäätä

– Lumiset puut tuovat tunnelmaa

Varaa majoitus

Saariselkä

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

Mitä muuta tehdä Saariselällä?

×