Hyvää ruokaa, talven aktiviteetit ja tunnelmallinen tunturikylä

Joulun aika on Ylläksellä yksi hienoimmista, tunnelmallisimmista ja kiehtovimmista. Äkäslompolon kylä on kuin suoraan satukirjasta: hienosti valaistuja mökkejä, paljon lunta, kirpeää pakkasta ja rauhallinen tunnelma. Talvinen maisema ja kaamoksen kauneus tuovat hienoa tunnelmaa tunturikylään. Ylhäällä tunturissa ja latujen varsilla tykkylumipuut tervehtivät ulkoilijaa ja kiire loistaa poissaololla.

Jouluna Ylläksellä riittää tehtävää, koettavaa sekä ihmeteltävää. Alueen laadukkaissa ravintoloissa voi nauttia joulumenua moneen makuun, sillä joulun aika on parasta sesonkia ja ravintolat ovat lähes poikkeuksetta auki.

Myös ladut ja rinteet ovat auki jouluna, joten pyhiä voi viettää alas suksilla sujutellen tai laduilla sivakoiden. Latuja löytyy kymmeniä kilometrejä ja rinteitä kymmeniä, joten valinnan varaa riittää. Latukahvilatkin ovat avanneet ovensa, joten hiihtolenkillä voi pysähtyä hillalettujen ja lämpimän mehun ääreen vaikkapa Velhon kodalle. 

Myös talvipyöräilykausi on käynnistymässä, vapaalaskuun hanget alkavat olla riittävät ja moni muu talvinen aktiviteetti kutsuu nauttimaan Lapin luonnosta. 

Ja mikä tärkeintä Lapissa on lupa rentoutua. Voi istua takkatulen loimussa mökillä oleillen ja nauttia Lapin tunnelmasta vaikkapa kynttilän valossa. Joulu Ylläksellä ja Lapissa on kaunis, tunnelmallinen ja varmasti talvinen. Ja se on hyvä kokea kerran elämässä

 

Varaa majoitus

Ylläs

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×