Ruska on nähtävä kerran elämässä

Ruska Lapissa on jotain, joka kannattaa ehodttomast kokea kerran elämässä: mahtavia keltaoransseja puita sekä satumiasen punaista varvikkoa.

Yleisesti ruska saapuu syyskuun alun tai puolen välin tietämillä Ylläkselle ja kestää hieman vuodesta riippuen viikosta kahteen. Aivan paras  väriloisto ei kestä montaa päivää, joten jos mielii metsästää parhaat värit on syytä tutkia säätä aktiiviesti. Yksi varma tapa napata paras ajankohta on viettää Lapissa hieman pidempi aika, jolloin osut varmasti upeimman väriloiston aikaan. 

Värien loisto ja raikas syksyinen aika Lapissa on jo monelle riittävä aktiviteetti, mutta mikäli haluaa ottaa ajasta kaiken irti tekemistä varmasti riittää. Ruska-aikana voi tehdä vaikkapa vaelluksia tuntureilla, lyhyitä kuvausretkiä lähipoluille, pyöräillä tuntureille, meloa väriloistossa kylpyvässä joessa tai vaikkapa lähteä kalastamaan keltaiseen koivikkoon. 

Meistä ruska on ehkäpä se Lapin uskomattomin ilmiö, jota kannattaa lähteä joka vuosi ihastelemaan. Se on jotain, jonka muistaa. 

Varaa majoitus

Ylläs

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×