1. Lumikengillä Pirunkuru ylös - uskomaton auringonnousu

Alkutalven aika on Ylläksellä yksi hienoimmista, mystisimmistä ja kiehtovimmista. Pakkaset ovat maltillisia, monesti lunta on hyvissä ajoin marraskuussa ja aurinko tulee esiin tunturien takaa muutamaksi tunniksi tuomaan valoa. 

Ylläksellä yksi parhaista tavoista kokea alkutalven lumo on kiivetä aamutuimaan Kesängin huipulle joko vapaalaskusuksilla tai lumikengillä Pirunkurua seuraten. Auto on helppo jättää järven rantaan parkkipaikalle, josta lähtee hoidettu talviretkeilyreitti latukahvila Kesänginkeitaalle. Juuri ennen kahvilaa lähtee vaelluspolku ylös kohti Pirunkurua. Suunta ylämäkeen ja menoksi. Nousu huipulle on kokonaisuudessaan raskas, mutta maisemat sekä auringonnousu Yllästunturin takaa ovat uskomatonta katsottavaa. Maisema ja fiilis ovat ikimuistoisia raskaan nousun jälkeen. Alas pääsee kätevästi kävellen lumikengillä tai suksilla laskien. 

2. Huiputa Kuertunturi - nauti värikkäästä auringonlaskusta

Kuertunturi on Ylläksen huipuista helpoiten saavutettavissa oleva, sillä huipulle asti menee hyvin hoidettu lumikenkäreitti. Loistava tapa saada kaikki irti tunturista, on lähteä kohti huippua auringonlaskun ihastelu tähtäimessä. Huipulle päästessä maisemat aukeavat 360 astetta eli ja aurinko laskee kauniisti horisonttiin erämaan syleilyyn. Vaellus ylös on mukavaa ja helppoa polkua ja matkaa huipulle on noin 2km. Ajallisesti reissu on maltillisen mittainen, joten henkeäsalpaavaa auringnlaskua on helppo lähteä ihastelemaan. Mukaan tarvitset vain hyvää seuraa, hyvät ulkoiluvarusteet ja ehkäpä kameran 😉

Varaa majoitus

Ylläs

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

×