Vaellus näköalapenkille palkitsee

Kiilopään tunturialue on yksi Suomen perinteisimmistä ja suosituimmista retkeilykohteista. Ja eikä syyttä, sillä Kiilopään juurelta alkaa uskomatton luonto sekä suuri ja mahtava Urho Kekkosen kansallispuisto. Kesällä Kiilopää tunturin huiputus on yksi klassikkoretkistä, jonka moni kykenee tekemään, mutta moni ei tule ajatelleeksi, että myös talvella retki huipulle on uskomattoman kaunis.

Reitti kohti Kiilopään huippua alkaa Suomen Ladun Kiilopään tukikohdan edestä ja käveltävää huipulle tulee noin kaksi (2) kilometriä. Kävely huipulle sopii hyvin myös lapsiperheille, sillä matkaa on maltillisesti ja polkua on helppo kulkea.  Nousu huipulle on aluksi loiva, mutta jyrkkenee hieman kilometrin kävelyn jälkeen. Kulkeminen kohti huippua on helppoa, sillä talvisin polku on hyvin tamppaantunut ja yleisesti käveltävissä ilman lumikenkiä. 

Huipulla kannattaa kaivaa kamera esiin ja ikuistaa itsensä näköalapenkillä, jossa istuessa näkee UKK-puistoa silmän kantamattomiin. Näköala avautuu tunturilta jokaiseen ilmansuuntaan, joten laelta voi silmäillä kaikkia lähialueen suuria tunturin huippuja, kuten Nattaset, Sokosti sekä Kaunispää. 

Takaisin alas on helppo kävellä samaa reittiä. Toinen vaihtoehto on suunnata kohti Ahopäitä ympyräreittiä pitkin. Tänne suunnatessa on hyvä varata mukaan lumikengät, sillä polku on vähän kuljettu ja ilman lumikenkiä eteneminen on hidasta ja hankalaa. 

 

 

Miksi?

1 Uskomaton maisema kohti UKK-puiston erämaata ja Venäjää

2 Hauska näköalapenkki huipulla

3 Suhteellisen helppo reitti ja sopii monelle

Varaa majoitus

Saariselkä

Varaa loma kiireen rajan tuolla puolen.

Mitä muuta tehdä Saariselällä?

×