Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle - Kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa

Hulppeat tunturimaisemat, monipuoliset ajomahdollisuudet ja luonnonnähtävyydet reittien varrella ovat nostaneet Saariselän yhdeksi parhaista paikoista Suomessa nauttia maastopyöräilystä. Ajettavaa reittiä on satoja kilometrejä ja renkaan alla on välillä neulaspolku, rakkakivi tai jopa avokallio. Nostimme lukuista reiteistä esiin kaksi, jotka saavat kuskin haukkomaan henkeään ja puristamaan ohjaustankoa. 

1. Nousu Kulmakurulle Tolosjoenrannasta

Hammastunturin erämaa-alueella sijaitseva Kulmakuru on yhdistelmä elämyksiä, haastetta ja maisemia. Elämyksen tarjoaa Tolosjoen ylittäminen kahlaamalla, mikä ei ole arkipäivää Suomen reiteillä. Kesäaikaan joki on helposti ylitettävissä, mutta kengät kastuu joka tapauksessa. Heti kahluun jälkeen tulee todellinen haaste. Pitkä ja uuvuttava parin sadan metrin vertikaali nousu Tolosjoelta Kulmakurun kulmaan haastaa kokeneenkin ajajan. Nousu päättyy itse Kulmakurulle, joka on yksi lähialueen suurimpia kuruja ja vaikuttava luonnon nähtävyys. Koska kurulle on Saariselälät jonkin verran matkaa ei näköalapaikalla ole juurikaan ruuhkaa. 

Kulmakurulta jatkuu miellyttävä polku etelään kohti Laanilaa, josta on helppo kurvata takaisin Saariselän kylään. 

Kulmakurulle helpoin reitti on kiertää tietä pitkin pohjoisesta tai tulla MTB reittiä, joka lähtee Kaunispään nousun länsipuolelta. 

 

 Miksi?

– Todella haastellinen nousu ja majesteettinen näkymä kuruun

 

2. Lasku Rumakurulle Ahopäältä

Rumakuru on Urho Kekkosen kansallispuiston länsireunalla oleva näyttävä kuru, jonne tulee Saariselältä matkaa jokunen kilometri. Kohde on helppo käydä katsomassa ja sinne johtava polku on suhteellisen helposti ajettavaa leveää uraa. Jos Kulmakurun reitti kannattaa ajaa ylös, on Rumakurulle paras ja hauskin reitti alamäkeä. Ahopäältä lähtevä reitti on mukavasti mutkittelevaa suhteellisen kapeaa polkua, jossa vauhdinhurma on taattu. Alhaalla on hyvä pitää tauko tuvassa ja siemailla vaikkapa kahvia. 

Rumakurusta kannattaa jatkaa kohti Iisakkipäätä, josta aukeaa hienot maisemat kohti etelää. 

 

Miksi?

– Yksi Saariselän vauhdikkaimmista ja hienoimmista laskuista

maastopyöräily saariselkä
Ahopäältä Rumakurulle on tarjolla vauhdikas lasku, joka vaatii ajotaitoa
maastopyöräily Saariselkä
Tolosjoki on mahdollista kahlata yli ja heti kahluun jälkeen alkaa todella hieno ja ajettava nousu Kulmakurun kulmaan, josta on jylhät näkymät

Mitä muuta tehdä Saariselällä?

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle ja talvinen ihmemaa

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle on sukellus talviseen ihmemaahan https://www.youtube.com/watch?v=Mcw85YdVyzM Lumikenkäily Saariselälällä on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvisista maisemista ja tykkylumipuista. Jos mieli tekee hieman kylänraittia kauemmas, mutta todellinen erämaa ei houkuttele, on kylän naapurissa sijaitseva Iisakkipää mitä parhain retkikohde.   … Read More

Featured Post

Kaamos Saariselällä – tunnelmallinen hiihtolenkki Kuutamoladulla

Saariselkä tarjoaa tunnelmaa ja lunta kaamoksen aikaan – Kuutamolatu haltuun tähtitaivaan alla Mitä? Kaamosaikana Saariselkä on kuin suoraan sadusta. Luminen kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus on todellakin läsnä. Pimeyden laskeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo, ja tähtitaivasta voi ihailla suoraan … Read More

Featured Post

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – Kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa Hulppeat tunturimaisemat, monipuoliset ajomahdollisuudet ja luonnonnähtävyydet reittien varrella ovat nostaneet Saariselän yhdeksi parhaista paikoista Suomessa nauttia maastopyöräilystä. Ajettavaa reittiä on satoja kilometrejä ja renkaan alla on välillä … Read More

Featured Post
Päiväretki Saariselältä - Lemmenjoki lumoaa maisemillaan

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella​

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella Saariselän ympäristö ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, mutta 100km säteellä Saariselältä on muitakin uskomattomia luontokohteita. Saariselän käydessä tutuksi on siis hyvä lähteä valloittamaan lähialueen erämaa-alueita ja kansallispuistoja. Listasimme … Read More

Featured Post