Alkutalven aika Ylläksellä - Kaksi kohdetta, jotka täytyy kokea

1. Kapuaminen auringon noustessa Pirunkurua Kesängin huipulle

Alkutalven aika on Lapissa yksi hienoimmista ja kiehtovimmista. Pakkaset ovat maltillisia, monesti lunta on hyvin ja aurinko tulee esiin tunturien takaa muutamaksi tunniksi tuomaan valoa. Ylläksellä yksi parhaista tavoista kokea alkutalven lumo on kiivetä aamutuimaan Kesängin huipulle joko suksilla tai lumikengillä Pirunkurua seuraten. Auto on helppo jättää järven rantaan parkkipaikalle, josta lähtee hoidettu talviretkeilyreitti Kesänginkeitaalle. Juuri ennen kahvilaa lähtee vaelluspolku kohti Pirunkurua. Suunta ylämäkeen ja menoksi. Nousu huipulle on kokonaisuudessaan raskas, mutta maisemat ja auringon nousu Yllästunturin takaa ovat uskomatonta katsottavaa. Maisema ja fiilis ovat ikimuistoisia raskaan nousun jälkeen. Alas pääsee kätevästi kävellen lumikengillä tai suksilla laskien. 

2. Taivaan väriloiston ihastelua Kuertunturin laella auringonlaskun aikaan

Kuertunturi on Ylläksen huipuista helpoiten saavutettavissa oleva, sillä huipulle asti menee hyvin hoidettu lumikenkäreitti. Loistava tapa saada kaikki irti tunturista, on lähteä kohti huippua auringonlaskun ihastelu tähtäimessä. Huipulle päästessä maisemat aukeavat 360 astetta eli joka suuntaan ja aurinko laskee kauniisti horisonttiin. Vaellus on mukavaa ja helppoa polkua ja ajallisesti reissu on maltillisen mittainen, joten henkeäsalpaavaa auringnlaskua on helppo lähteä ihastelemaan. Mukaan tarvitset vain hyvää seuraa, hyvät ulkoiluvarusteet ja ehkäpä kameran 😉

loma-asunto Lappi

Mitä muuta tehdä Ylläksellä?

Alkutalven aika Ylläksellä – Kaksi kohdetta, jotka muistat koko elämäsi

Alkutalven aika Ylläksellä – Kaksi kohdetta, jotka täytyy kokea 1. Kapuaminen auringon noustessa Pirunkurua Kesängin huipulle Alkutalven aika on Lapissa yksi hienoimmista ja kiehtovimmista. Pakkaset ovat maltillisia, monesti lunta on hyvin ja aurinko tulee esiin tunturien takaa muutamaksi tunniksi tuomaan … Read More

Featured Post

Polkujuoksu Ylläksellä – Kylältä kylälle haastaa kovemmankin menijän

Polkujuoksu Ylläksellä – Reitti kylältä kylälle haastaa kovemmankin menijn 719m korkeuteen nouseva Ylläksen tunturi on Suomen mittapuulla iso mäki, ja juuri siksi sen seudut ovat polkujuoksijoille optimaalinen paikka nauttia lajin lumoista. Alueen seitsemän tunturia tarjoavat haastetta suurilla nousulukemilla ja esimerkiksi … Read More

Featured Post

Pyöräile Äkäskerolla – hiljaisempi tunturi huikeilla maisemilla

Pyöräile Äkäskerolla – Hiljaisempi tunturi huikeilla maisemilla Suora hiekkapolku, tunturimaisema kolmeen suuntaan ja aurinko pilkottaa horisontin takaa. Äkäskerolla tunnet olevasi Lapissa, sillä maisemat laittavat parastaan ja tuntureita näkyy kilometrien päähän. Hieman kaukaisempi sijainti ja jyrkähkö nousu huipulle karistavat isoimmat turistilaumat, … Read More

Featured Post

Yötön yö Ylläksellä – Kolme asiaa, jotka kannattaa kokea

Yötön yö Ylläksellä – kolme asiaa, jotka kannattaa kokea 1. Melonta peilityynellä Kesänkijärvellä Peilityyni ja hiljainen järviluonto, tunturit ympärillä joka suunnassa ja aurinko paistaa horisontista kellon ollessa yksi yöllä. Kuulostaa epätodelliselta kokonaisuudelta, mutta Kesänkijärvi kesäyönä on juuri tätä. Jos haluat … Read More

Featured Post