Lumikenkäily Saariselällä - Nousu Iisakkipäälle on sukellus talviseen ihmemaahan

Katso video

Lumikenkäily Saariselälällä on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvisista maisemista ja tykkylumipuista. Jos mieli tekee hieman kylänraittia kauemmas, mutta todellinen erämaa ei houkuttele, on kylän naapurissa sijaitseva Iisakkipää mitä parhain retkikohde.  

Matkaan kannattaa lähteä latujen lähtöpisteeltä Saariselän ytimestä, josta otetaan suunnaksi alhaalla oleva ojanotko. Siitä sillasta yli ja vihreitä paaluja seuraten kohti huippua. Matkalla huipulle on mahdollista poiketa Auroran päivätuvassa ihailemassa kurumaisemaa. Metsässä menevä polku on hyvin suojaisa ja tuuli ei juuri häiritse etenemistä. Vasta noin 500m ennen huippua puuttomalla alueella saattaa tuuli tuivertaa jonkin verran, mutta se ei juurikaan häiritse, sillä puunrajan yläpuolelta avautuva maisema on henkeäsalpaavan linjakas. Koko reissu talvisen metsän läpi avotunturille on noin kuusi (6km) kilometriä pitkä ja näyttää monipuolisesti Lapin luonto kurusta, metsään ja avonaiseen paljakkaan. 

Takaisin voi tulla samaa reittiä tai tehdä ympyrälenkin pääsiäiskurun kautta. 

 

Miksi?

– Palkitseva nousu ylös Iisakkipäälle

– Huikeat maisemat kohti Kiilopäätä

– Lumiset puut tuovat tunnelmaa

Mitä muuta tehdä Saariselällä?

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle ja talvinen ihmemaa

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle on sukellus talviseen ihmemaahan https://www.youtube.com/watch?v=Mcw85YdVyzM Lumikenkäily Saariselälällä on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvisista maisemista ja tykkylumipuista. Jos mieli tekee hieman kylänraittia kauemmas, mutta todellinen erämaa ei houkuttele, on kylän naapurissa sijaitseva Iisakkipää mitä parhain retkikohde.   … Read More

Featured Post

Kaamos Saariselällä – tunnelmallinen hiihtolenkki Kuutamoladulla

Saariselkä tarjoaa tunnelmaa ja lunta kaamoksen aikaan – Kuutamolatu haltuun tähtitaivaan alla Mitä? Kaamosaikana Saariselkä on kuin suoraan sadusta. Luminen kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus on todellakin läsnä. Pimeyden laskeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo, ja tähtitaivasta voi ihailla suoraan … Read More

Featured Post

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – Kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa Hulppeat tunturimaisemat, monipuoliset ajomahdollisuudet ja luonnonnähtävyydet reittien varrella ovat nostaneet Saariselän yhdeksi parhaista paikoista Suomessa nauttia maastopyöräilystä. Ajettavaa reittiä on satoja kilometrejä ja renkaan alla on välillä … Read More

Featured Post
Päiväretki Saariselältä - Lemmenjoki lumoaa maisemillaan

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella​

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella Saariselän ympäristö ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, mutta 100km säteellä Saariselältä on muitakin uskomattomia luontokohteita. Saariselän käydessä tutuksi on siis hyvä lähteä valloittamaan lähialueen erämaa-alueita ja kansallispuistoja. Listasimme … Read More

Featured Post