Uskaltaudu erämaahan - Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella

Saariselän ympäristö ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, mutta 100km säteellä Saariselältä on muitakin uskomattomia luontokohteita. Saariselän käydessä tutuksi on siis hyvä lähteä valloittamaan lähialueen erämaa-alueita ja kansallispuistoja. Listasimme kolme majesteettisen hienoa paikkaa, jotka ovat ehdottomasti käytävä.

1. Pyhä-Nattanen

360 asteen näkymä 500 metriä korkean tunturin laelta on yksi Suomen kauneimmista ja huipulla oleva sympaattinen autiotupa takaa, että saat keittää kahvit hienoissa puitteissa. Vaellus huipulle on lyhyt (n. 2km), mutta suhteellisen haasteellinen ja ylämäkivoittoinen, joka 45 minuutin ajomatkan jälkeen tekee varmasti hyvää. 

Karttalinkki parkkipaikalle

Katso video

2. Lemmenjoen kansallispuisto

Hiljaisuus, majesteettinen jokilaakso ja aito erämaa kuvaavat Lemmenjoen kansallispuistoa parhaiten. 1,5 tunnin ajomatka Saariselältä puhelinverkkojen rajamaille kannattaa varmasti, sillä luonto tarjoaa paljon koettavaa ja nähtävää. Esimerkiksi melontaretki jokea pitkin kultamaille tai vaellus läheiselle tunturille Joenkieliselle ihastelemaan kansallismaisemia ovat toimivia aktiviteettejä päivävierailulle. 

Karttalinkki parkkipaikalle

Päiväretki Saariselältä - Lemmenjoki lumoaa maisemillaan

3. Sovintovaara

Ivalon pohjoispuolella kohoava Sovintovaara on tuntemattomampi paikka ja vain harva on vieraillut sen huipulla lähivuosina. Inarijärvelle avautuva maisema saarineen on kaunis ja lumoava, joka varmasti palkitsee muutaman kilometrin huipulle kapuamisen jälkeen. 

Karttalinkki huipulle

Mitä muuta tehdä Saariselällä?

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle ja talvinen ihmemaa

Lumikenkäily Saariselällä – Nousu Iisakkipäälle on sukellus talviseen ihmemaahan https://www.youtube.com/watch?v=Mcw85YdVyzM Lumikenkäily Saariselälällä on yksi parhaimmista tavoista nauttia talvisista maisemista ja tykkylumipuista. Jos mieli tekee hieman kylänraittia kauemmas, mutta todellinen erämaa ei houkuttele, on kylän naapurissa sijaitseva Iisakkipää mitä parhain retkikohde.   … Read More

Featured Post

Kaamos Saariselällä – tunnelmallinen hiihtolenkki Kuutamoladulla

Saariselkä tarjoaa tunnelmaa ja lunta kaamoksen aikaan – Kuutamolatu haltuun tähtitaivaan alla Mitä? Kaamosaikana Saariselkä on kuin suoraan sadusta. Luminen kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus on todellakin läsnä. Pimeyden laskeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo, ja tähtitaivasta voi ihailla suoraan … Read More

Featured Post

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa

Saariselkä tarjoaa haastetta ja vauhtia pyöräilijälle – Kaksi reittiä tuntureilla, jotka haluat ajaa Hulppeat tunturimaisemat, monipuoliset ajomahdollisuudet ja luonnonnähtävyydet reittien varrella ovat nostaneet Saariselän yhdeksi parhaista paikoista Suomessa nauttia maastopyöräilystä. Ajettavaa reittiä on satoja kilometrejä ja renkaan alla on välillä … Read More

Featured Post
Päiväretki Saariselältä - Lemmenjoki lumoaa maisemillaan

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella​

Uskaltaudu erämaahan – Top 3 kohteet Saariselän ulkopuolella Saariselän ympäristö ja Urho Kekkosen kansallispuisto tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa, mutta 100km säteellä Saariselältä on muitakin uskomattomia luontokohteita. Saariselän käydessä tutuksi on siis hyvä lähteä valloittamaan lähialueen erämaa-alueita ja kansallispuistoja. Listasimme … Read More

Featured Post