Alkutalven aika Ylläksellä - Kaksi kohdetta, jotka täytyy kokea

1. Kapuaminen Pirunkurua Kesänki tunturille auringonnousun aikaan

Alkutalven aika on Lapissa yksi hienoimmista ja kiehtovimmista. Pakkaset ovat maltillisia, monesti lunta on hyvin ja aurinko tulee esiin tunturien takaa muutamaksi tunniksi tuomaan valoa. Ylläksellä yksi parhaista tavoista kokea alkutalven lumo on kiivetä aamutuimaan Kesängin huipulle joko suksilla tai lumikengillä Pirunkurua seuraten. Auto on helppo jättää järven rantaan parkkipaikalle, josta lähtee hoidettu talviretkeily reitti Kesänginkeitaalle. Juuri ennen kahvilaa lähtee vaelluspolku kohti Pirunkurua. Suunta ylämäkeen ja menoksi. Nousu huipulle on kokonaisuudessaan raskas, mutta maisemat ja auringon nousu Yllästunturin takaa ovat uskomatonta katsottavaa. Maisema ja fiilis ovat ikimuistoisia raskaan nousun jälkeen. Alas pääsee kätevästi kävellen lumikengillä tai suksilla laskien. 

2. Taivaan väriloiston ihastelua Kuertunturin laella auringonlaskun aikaan

Kuertunturi on Ylläksen huipuista helpoiten saavutettavissa oleva, sillä huipulle asti menee hyvin hoidettu lumikenkäreitti. Loistava tapa saada kaikki irti tunturista on lähteä kohti huippua auringonlaskun ihastelu tähtäimessä. Huipulle päästessä maisemat aukeavat 360 astetta eli joka suuntaan ja auringo laskee kauniisti horisonttiin. Vaellus on mukavaa polkua ja ajallisesti maltillinen, joten henkeäsalpaavaa auringnlaskua on helppo lähteä ihastelemaan. 

loma-asunto Lappi