Saariselkä tarjoaa tunnelmaa ja lunta kaamoksen aikaan - Kuutamolatu haltuun tähtitaivaan alla

Mitä?

Kaamosaikana Saariselkä on kuin suoraan sadusta. Luminen kylä keskellä erämaata, jossa hiljaisuus on todellakin läsnä. Pimeyden lakeutuessa mökkien ikkunoista hehkuu lämminsävyinen valo ja tähtitaivasta voi ihailla mökkien pihalta. Kuitenkin jos haluaa kokea tähtitaivaan parhaimmillaan ja saada samalla kosketuksen luontoon on hyvä lähteä hiihtämään pimeyden laskeuduttua Lapin sydämeen. 

Sukset on hyvä laittaa jalkaa kylän tuntumassa latujen lähtöpaikalta ja suunnata kohti Laanilaa. Valaistua latua on mukava hiihtää, mutta vastaantulijoita on joitakin ja tähtiä ei näe valaistulta ladulta. Muutaman kilometrin päästä vasemmalle kääntyy pienemmillä ja harvemmilla valoilla varustettu latu, Kuutamolatu. Käännös sinne ja matka kuutamoladun mystiseen maailmaan voi alkaa. Ladulle on tunnusomaista loivat hiihdettävät nousut, maltillinen valaistus ja hyvä tunnelma. Usean kilometrin mittaisella ladulla huiputetaan muutama mäki, joiden laelta on mukavia maisemia ja laelta on mukava lasketella ihmetellen tähtiä. Reilun kuuden kilometrin matkalla on yksi nuotiopaikka, jossa voi pitää tauon nuotiotulista nauttien. Tunnelmallinen kuutamolatu päättyy Laanilaan, josta on muutaman kilometrin hiihto takaisin Saariselän kylälle. 

 

 Miksi?

– Todella kaunis ja tunnelmallinen latu

– luonto on vahvasti läsnä

– mahdollisuus bongata revontulia

Ladut ovat Saariselällä hiihtkunnossa yleensä j hyvissä ajoin marraskuun alussa
Sininen hetki Saariselällä on näkemisen arvoinen